Istoric

 • De la radacini - 1994

  Avastar este o afacere de familie infiintata de familia Plesca in 1994, in satul natal, Roscani, judetul Suceava - o zona pitoreasca din Bucovina, aflata la confluenta raurilor Suceava si Siret.

  Am construit afacerea noastra respectand valorile esentiale ale familiei si traditiei locului.

  "Ne place sa credem ca prin ceea ce facem urmam principiile de viata simple din traditia nobila lasata de parintii nostri."

   


 • 1994

  In 1994 am deschis prima unitate de productie, care cuprindea sectii de abatorizare bovine si porcine si o sectie de productie de preparate traditionale din carne.


 • 1996

  In doar doi ani, am devenit unul din furnizorii preferati de pe pietele locale din Suceava si Iasi. Ca urmare, am creionat strategii de extindere pe pietele regionale si nationale.

  De la un an la altul, strategiile noastre de expansiune s-au concretizat, marind portofoliul cu clienti de renume, atat din sectorul de retail, cat si industrial. Ascensiunea noastra a coincis cu modernizarea sectorului de retail alimentar din Romania de la inceputul anilor 2000, prin aparitia lanturilor mari de supermarket-uri.

   


 • 2000

  Anul 2000 este anul deschiderii primului nostru magazin in Pascani, deoarece am considerat ca era necesar sa intalnim consumatorul final in mod direct, pentru a-i intelege cat mai bine cerintele.


 • 2008

  Ca rezultat al cresterii volumului de vanzari dar si al cerintelor standardelor de calitate, in 2008 am construit un nou abator, unul dintre cele mai moderne din tara, cu linii tehnologice de ultima generatie.

  Constructia abatorului a fost parte a unui proiect mai mare de investitii, care a beneficiat de finantare prin programul european SAPARD.

  Noul abator a permis cresterea capacitatii de productie si alinierea la cele mai inalte standarde de calitate si siguranta alimentara.

   


 • 2010

  In 2010, am obtinut primele certificate europene de calitate: EN ISO 9001/2008 si EN ISO 22000/2005.

   


 • 2013

  Incepand cu 2013 am extins aria vanzarilor si pe plan international, cu livrari in Ungaria si Hong Kong.

  Tot in 2013, pentru a corespunde cerintelor de calitate ale anumitor piete externe, am otinut prima certificare dupa Standardul BRC (British Retail Consortium).

   


 • In ultimii ani

  Am deschis o unitate noua de prelucrare a organelor si subproduselor.

  Am marit capacitatea de depozitare cu 200 de tone, prin construirea de noi depozite de congelare.

  Am construit o statie de epurare a apelor uzate, imbunatatind astfel procesele de productie si reducand impactul ecologic.

  In 2016, am obtinut prima certificare IFS.

  Ne-am extins activitatile de export si mai mult, produsele noastre fiind livrate acum in tari precum Serbia, Polonia, Grecia, Olanda, Germania, Spania etc.