Istoric

  • De la radacini - 1994

    Avastar este o afacere de familie infiintata de familia Plesca in 1994, in satul natal, Roscani, judetul Suceava - o zona pitoreasca din Bucovina, aflata la rascrucea raurilor Suceava si Siret.

    Am construit afacerea noastra, respectand valorile esentiale ale familiei si traditiei locului.

    "Ne place sa credem ca prin ceea ce facem urmam principiile de viata simple din traditia nobila lasata de parintii nostri."


  • 1994

    In 1994, este deschisa prima unitate de productie care cuprindea sectii de abatorizare bovine si porcine si o sectie de productie de preparate traditionale din carne.


  • 1996

    In scurt timp, devenisem unul din furnizorii preferati de pe pietele locale din Suceava si Iasi si stabileam deja strategii de extindere pe pietele regionale si nationale.

    De la un an la altul, strategiile noastre de expansiune se concretizau, marind portofoliul cu clienti de renume, atat din sectorul de retail, cat si industrial. Ascensiunea noastra a coincis cu modernizarea sectorului de retail alimentar din Romania de la inceputul anilor 2000, prin aparitia lanturilor mari de supermarket-uri.


  • 2000

    In 2000, am deschis la Pascani primul nostru magazin - am considerand ca era necesar sa intalnim consumatorul final in mod direct, pentru a-i intelege cat mai bine cerintele.


  • 2008

    Ca rezultat al cresterii volumului de vanzari dar si al cerintelor standardelor de calitate, in 2008, am construit noul abator, unul dintre cele mai moderne din tara, cu linii tehnologice de ultima generatie.

    Constructia abatorului era parte a unui proiect mai mare de investitii, care a beneficiat de finantare prin programele Europene SAPARD.

    Noul abator a permis cresterea capacitatii de productie si alinierea la cele mai inalte standarde pentru calitatea si siguranta alimentara.


  • 2010

    In 2010, am obtinut primele certificate europene de calitate: EN ISO 9001/2008 si EN ISO 22000/2005.

    Dupa ani investiti cu drag intr-un lucru bine facut, ne-am perfectionat priceperea, continuand astfel, sa ne construim cu incredere drumul spre a deveni unul dintre principalii furnizori de carne din Romania.


  • 2013

    Incepand cu 2013 am extins aria vanzarilor si pe plan international cu livrari in Ungaria si Hong Kong.

    Tot in 2013, pentru a corespunde cerintelor de calitate ale anumitor piete externe, am otinut prima certificare dupa Standardul BRC (British Retail Consortium).


  • In ultimii ani

    Am deschis o unitate noua de prelucrare a organelor si subproduselor.

    Am marit capacitatea de depozitare cu 200 de tone, prin construirea de noi depozite de congelare.

    Am construit o statie de epurare a apelor uzate, imbunatatind astfel procesele de productie si reducand impactul ecologic.

    In 2016, am obtinut prima certificare IFS.

    Ne-am extins activitatile de export si mai mult, produsele noastre fiind livrate acum in tari precum Serbia, Polonia, Grecia, Olanda, Germania, Spania etc.