loader image

De la rădăcini

Avastar este o afacere de familie înființată de familia Pleșca în 1994, în satul natal, Roșcani, județul Suceava – o zonă pitorească din Bucovina, aflată la confluența râurilor Suceava și Siret. „Am construit afacerea noastră respectând valorile esențiale ale familiei și tradiției locului. Ne place să credem că prin ceea ce facem urmăm principiile de viață simple din tradiția nobilă lasată de părinții noștri.”

1994

În 1994 am deschis prima unitate de producție, care cuprindea secții de abatorizare bovine și porcine și o secție de producție de preparate tradiționale din carne.

1996

În doar doi ani, am devenit unul din furnizorii preferați de pe piețele locale din Suceava și Iași. Ca urmare, am creionat strategii de extindere pe piețele regionale și naționale. De la un an la altul, strategiile noastre de expansiune s-au concretizat, mărind portofoliul cu clienți de renume, atat din sectorul de retail, cât și industrial. Ascensiunea noastră a coincis cu modernizarea sectorului de retail alimentar din România de la începutul anilor 2000, prin apariția lanțurilor mari de supermarket-uri.

2000

Anul 2000 este anul deschiderii primului nostru magazin în Pașcani, deoarece am considerat că era necesar să întâlnim consumatorul final în mod direct, pentru a-i înțelege cât mai bine cerințele.

2008

Ca rezultat al creșterii volumului de vânzări dar și al cerințelor standardelor de calitate, în 2008 am construit un nou abator, unul dintre cele mai moderne din țară, cu linii tehnologice de ultimă generație. Construcția abatorului a fost parte a unui proiect mai mare de investiții, care a beneficiat de finanțare prin programul european SAPARD. Noul abator a permis creșterea capacității de producție și alinierea la cele mai înalte standarde de calitate și siguranță alimentară.

2010

În 2010, am obținut primele certificate europene de calitate: EN ISO 9001/2008 si EN ISO 22000/2005.

2013

Începând cu 2013 am extins aria vânzărilor și pe plan internațional, cu livrări în Ungaria și Hong Kong. Tot în 2013, pentru a corespunde cerințelor de calitate ale anumitor piețe externe, am obținut prima certificare dupa Standardul BRC (British Retail Consortium).

2014

Am deschis o unitate nouă de prelucrare a organelor și subproduselor. Am mărit capacitatea de depozitare cu 200 de tone, prin construirea de noi depozite de congelare.

2016

În 2016, am obținut prima certificare IFS. Ne-am extins activitățile de export și mai mult, produsele noastre fiind livrate acum în țări precum Serbia, Polonia, Grecia, Olanda, Germania, Spania etc.

2017

Am construit o stație de epurare a apelor uzate, îmbunătățind astfel procesele de producție și reducând impactul ecologic.

2020

Pentru a ne menține angajamentul luat față de clienții noștri, la data prezentă ne aflăm într-un amplu proiect investițional prin care mărim capacitatea de tranșare, ambalare și depozitare de la 2500 m² la 5000 m². Totodată suntem în curs de edificare a unei unități de procesare a grăsimilor animale.

În prezent

Pentru a ne menține angajamentul luat față de clienții noștri, la data prezentă ne aflăm într-un amplu proiect investițional prin care mărim capacitatea de tranșare, ambalare și depozitare de la 2500 m² la 5000 m². Totodată suntem în curs de edificare a unei unități de procesare a grăsimilor animale.